Servicii medicale

Ozonoterapie

Ozonoterapia este o terapie de actualitate, în trend la nivel mondial, ce constă în administrarea unui amestec oxigen – ozon e diverse căi, cu scopul de a elimina durerea

Programeaza-te

vezi echipa

Ozonoterapia

Ozonoterapia este o terapie de actualitate, în trend la nivel mondial, ce constă în administrarea unui amestec oxigen – ozon, pe diverse căi, cu scopul de a elimina durerea și de a vindeca sau a ameliora (singură sau împreună cu o altă terapie alopată/ complementară), o paletă foarte largă d afecțiuni, fără reacții adverse, fără risc alergic. Este practicată doar de personal specializat, medici care au urmat cursuri acreditate de Forul Mondial de Ozonotrerapie (WFOT), cu aparatură de mare finețe, sigură, certificată, având la bază protocoale specifice fiecărei afecțiuni, elaborate de Forurile Mondiale, la care România este afiliată.

Ce este ozonul

Ozonul este o moleculă de oxigen, cu trei atomi, descoperit în 1840 de către chimistul german Christian Friedrich Schonbein. Este întâlnit în natură, în atmosfera Pământului (protejându-l de radiațiile ultraviolete) sau în smog-ul rezultat prin poluare (toxic). Poate fi produs în scop medical, din oxigen medicinal pur, cu ajutorul unui generator , inventat de Nicolas Tesla. Plecând de la demonstrația lui Otto Warburg (Premiul Nobel pentru Medicină 1931) că ”la baza oricărei afecțiuni stă o proastă oxigenare celulară, iar cînd celula primește mai puțin de 80% din necesarul său de oxigen se îmbolnăvește, iar sub 60% se transformă malign”, utilizarea ozonului a cunoscut o dezvoltare importantă. Este folosit în medicină în întreaga lume de peste 100 de ani, cu rezultate uimitoare. În România a fost folosit pentru prima data în anii ‘70 , la Cluj de către dr Adrian Blaj (actualmente medic chirurg la Baia Mare). În 1987 se înființează în Academia Română o Comisie destinată cercetării ozonoterapiei, iar în 2008 ia naștere Societatea Stiințifică Română de Oxigen – Ozono- Terapie, membră a World Federation of Ozone Therapyst și a celorlalte Foruri Mondiale.

Doar în literatura medicală din Germania, în ultimii 5 ani, au fost înregistrate peste 3000 de referințe, a câtorva milioane de aplicații, ce arată eficiența și siguranța administrării ozonului la pacienții diagnosticați cu diferite maladii. Asociația Internațională a Ozonului, împreună cu producătorii de tehnică medicală utilizată în ozonoterapie, raportează că, doar în Europa, există peste 7000 de medici care, de mai bine de 40 de ani, folosesc cu succes această formă de terapie. 

 

EFECTELE TERAPEUTICE ALE OZONOTERAPIEI

– antialgic – activează metabolismul celular , normalizează potențialul de membrană , reglează fluidele în țesuturile inflamate (Viebahn R, 2007)
– antiinflamator – reglează antioxidanții intracelulari și oxidul nitric, realizează o modulare a citokinelor proinflamatorii (IL-1β, PGL E2, TNFα, NO-), prin activarea celulelor imunocompetente , efect protectiv împotriva disfuncției endoteliale (Viebahn R, 2007)

– antiedematos

– antioxidant – regularizeaza sistemul redox al organismului , reducând stresul oxidativ
– imunomodulator – în funcție de concentrația folosită, ozonul poate realiza imunostimulare, imunomodulare sau imunosupresie

– antiviral, antimicrobian, antifungic – este cunoscut că ozonul este cel mai bun antibiotic, fiind folosit cu succes la dezinfectarea apei potabile. Ozonul și produșii săi de metabolism au un efect toxic direct asupra patogenilor. Mai exact, acești compuși perforează imediat membrana bacteriilor, determinând distrugerea acestora. Prin comparație, compușii din substanțele dezinfectante acționează de 100 de ori mai încet.
– îmbunătățește oxigenarea tisulară – prin acțiune hemoreologică, vasodilatație , stimulare a angiogenezei și acțiune directă pe eritrocit (Viebahn R. 2007)
– miorelaxant – reduce concentrația calciului intracelular și la nivelul joncțiunii neuromusculare , cu reducerea eliberării de acetilcolină ( Bocci V. 2005 )

Indicatii terapeutice

Afecțiuni musculo-scheletale

Degenerative

Hernii de disc cervicale, toracale, lombare, spondiloze

Reduce contractura musculară generată de acestea, reduce durerea și crește mobilitatea încă de la prima administrare. Împreună cu plasma îmbogățită în trombocite (PRP / Terapia Vampir) și cu corecția posturală , evită , în 90% dintre cazuri, intervenția chirurgicală

 

Artroze

Gonartroză, coxartroză, periartrită scapulo-humerală, artroza gleznei – ozonoterapia, singură sau asociată cu ortoplasma sau cu laserul interstițial, întârzie degradarea articulară. Durerea din artroză se ameliorează încă de la prima administrare locală de ozon. În stadiul III și IV când în articulație se acumulează lichid, infiltrațiile locale cu ozon conduc la resorbția lichidului, fără a face puncție articulară evacuatorie, care, se știe, de multe ori este urmată de complicații sau de refacerea lichidului. Folosind ozonul împreună cu laserul interstițial și PRP, avem ca rezultat repararea oricărei articulații, fără operație, printr-o procedură modernă, minim invazivă.

Epicondilite, entezite

Scolioze, cifoze

Combatem durerea și, cu ajutorul echilibrării posturale, corectăm modificările de statică vertebrală

 Autoimune

Reduce contractura musculară generată de acestea, reduce durerea și crește mobilitatea încă de la prima administrare. Împreună cu plasma îmbogățită în trombocite (PRP / Terapia Vampir) și cu corecția posturală , evită , în 90% dintre cazuri, intervenția chirurgicală

Spondilita ankilopoietică, sacroileita

Rezultate rapide, prin administrarea ozonului sub formă de autohemoterapii majore. Procedura poate asocia laserul interstițial și kinetoterapia și, desigur,un plan de nutriție antiinflamatorie

Poliartrita reumatoidă

Dacă în artroze, boli degenerative, de îmbătrânire şi uzură a articulaţiilor, ţesuturile se „macină“, se rod, în bolile reumatismale inflamatorii, globulele albe, armele de apărare ale organismului, atacă şi distrug învelişul articulaţiilor, producând local edemațierea, roşeaţa, căldura, durerea şi impotența funcţională. Poliartrita reumatoidă este boala în care inflamaţia distruge mai multe articulaţii, cu precădere la extremitatea membrelor, la mâini şi picioare. În cazul poliartritei reumatoide se utilizează ozon, administrat pe cale sistemica, prin autohemoterapie. Ozonul, după ce este degradat în peroxid de oxigen, consumă antioxidanții disponibili, printre care și glutathionul. Aceasta scădere a GSH-ului inhibă producerea de TNF-α, IL-1 si IL-6, precum și a gamma – interferonului. De asemenea, cresc cantitățile de IL-4 și IL-10. În acest mod, limfocitele Th2 sunt activate, iar activitatea celor Th1 este scazută. Cum limfocitele Th1 sunt responsabile cu imunitatea celulară și, în majoritatea bolilor autoimune răspund de exacerbarea afecțiunii, prin creșterea ratei cu care macrofagele atacă propriul organism, prin ozonoterapie le putem scade nivelul. Printr-un mecanism similar, scăderea glutathionului duce la reducerea cantității de factor nuclear NFkB ce are, la rândul său, ca efect inhibarea producerii de citokine și diminuarea inflamației.

Putem fi contactați prin

contact@sanatatecuozon.ro

 0751.372.663

Adresa cabinet: Str. Domneasca nr. 118, Galati

Program de lucru

Luni: 12:00-19:00

Marti: 12:00-19:00

Miercuri:09:00-14:00

Joi:12:00-19:00

Vineri:09:00-14:00

Sambata - Duminica si sarbatori legale: Inchis