Servicii medicale

Terapii oxidative

Terapiile oxidative au rolul de a crește aportul de oxigen în organism, prin crearea unui stress oxidativ minim, controlat. Au rolul de a stimula procesele metabolice și a echilibra sistemul imun.

 

Terapii oxidative

  1. Generalități– Ce sunt terapiile oxidative?

  Terapiile oxidative au rolul de a crește aportul de oxigen în organism, prin crearea unui stress oxidativ minim, controlat. Au rolul de a stimula procesele metabolice și a echilibra sistemul imun.

  În 1931 , Otto Heinrich Warburg obține Premiul Nobel pentru Medicină, demonstrând că ” la baza oricărei afecțiuni stă o proastă oxigenare celulară. Când o celulă primește mai puțin de 80% din necesarul de oxigen, se îmbolnăvește, iar când primește sub 60% se transformă malign”.

  Utilizate independent, dar mai ales în asociere cu alte terapii alopate și alternative , ce au drept scop schimbarea stilului de viață, terapiile oxidative sunt folosite cu succes în tratamentul afecțiunilor cronice și al celor neoplazice, datorită multiplelor efecte benefice pe care le generează:

  • creșterea producției de citokine (substanțe cu rol antitumoral: interferon, factor de necroză tumorală , interleukine, etc), cu efect antitumoral

  • creșterea macofagelor și neutrofilelor, cu rol în modularea imunologică

  • creșterea elasticității membranei globulelor roșii

  • stimularea metabolismului energetic mitocondrial

  • stimularea producției de enzime antioxidante și eliminarea radicalilor liberi

  • rol antimicrobian, antifungic, antiparazitar, virusostatic

  1. ozonoterapia

  Ozonoterapia este o știință medicală dezvoltată după descoperirea ozonului de către Schonbein în 1840. Ozonul, prin combinare cu radicalii liberi formați datorită proastei funcționari celulare, stimulează sistemul imun. Există medici care spun că ozonul ia, de fapt, locul sistemului imun. Este cazul faimosului Dr Atkins, cunoscut pentru dieta cu același nume, care a tratat cu rezultate bune, în propria clinică, mai mulți pacienți cu cancer, folosind ozon. Ozonul omoară celulele bolnave și nu pe cele sănătoase, prin intermediul a trei enzime, care protejează celulele sănatoase împotriva oxidării. Astfel, toate celulele canceroase, lipsite de aceste enzime protectoare, sunt expuse oxidării. Fiecare celulă este, de fapt, o mașină de ars oxigenul, atât de necesar bunei funcționări ale acesteia. Prin urmare, lipsa oxigenului, prezența toxinelor și o alimentație neadecvată stau la baza apariției tuturor cancerelor.

  Protocoale care asociază tratamentului oncologic, ozonoterapia, vitamina C în doze mari, intravenos, dieta alcalină au constitit baza de studiu a unor lucrări științifice prezentate la Congresul European de Ozonoterapie de la Charitee, Berlin, de către C.N. Kontorshchikova și colab (Nizhny Novgorod State Medical Academy) și de către Bernardino Clavo și colab ( Dr. Negrin University Hospital. Las Palmas ,Canary Islands, Spain and Spanish Group for Clinical Investigation in Cancer Research). Rezultatele studiului sunt cu adevărat uimitoare.

  1. laserul intravenos / interstițial

  LLLT – tehnica minim-invazivă și non-farmaceutică de generare a unui răspuns fotochimic la nivelul țesuturilor disfuncționale sau afectate. LLLT – scade senzația dureroasă, reduce inflamația și accelerează procesele de vindecare în cazul a numeroase afecțiuni acute și cronice.

  Utilizarea combinată a diodelor roșie, albastră și verde și a unei substanțe fotosensibilizante se bucură de rezultate îmbucurătoare privind distrugerea tumorală.

  1. tratament perfuzabil cu seleniu organic

  Cu mai bine de un deceniu în urmă, în Statele Unite a avut loc un experiment cu adevărat tulburător în care, pe un număr de 1300 de pacienți cu cancer, a fost verificat efectul terapeutic al seleniului organic. Bolnavii cu vârste de la 18 la 80 de ani au fost împărțiți în două grupe egale: jumătate dintre pacienți au primit zilnic capsule cu seleniu natural, extras din drojdie de bere, iar cealaltă jumătate a primit un remediu fals (placebo), pentru a da obiectivitate experimentului. Rezultatul obținut după cinci ani de administrare a uluit lumea științifică și a dat un impuls extraordinar medicinii naturiste în tratarea cancerului: în grupa care a luat seleniu organic au fost cu 63% mai puține cazuri de cancer de colon, cu 58% mai puține cazuri de cancer colorectal și cu 46% mai puține cazuri de cancer pulmonar, decât în grupa celor care au luat capsulele cu remediul placebo. Mai mult, numărul pacienților care au murit de cancer a fost mai mic cu jumătate (!) în grupul consumatorilor de seleniu, față de grupul martor, existând o reducere cu 37% a tuturor tipurilor de cancer, nu numai a celor enumerate mai sus. Deși are rezultate spectaculoase, studiul în cauză nu este nici pe departe singular. Multe cercetari epidemiologice, făcute în toată lumea pe zeci de mii de oameni, arata că un nivel scăzut de seleniu în organism este întotdeauna asociat cu o creștere a ratei cancerului. Unii cercetători afirmă chiar că pot prognoza posibilitatea apariției cancerului doar prin măsurarea nivelului de seleniu din organism și din țesuturi. 

  1. vitamina C

  Baza științifică din spatele eficacității vitaminei C în tratarea proceselor neoplazice se datorează efectulei și spectrului antioxidant larg al acesteia:

  • protejează structurile celulare și ADN-ul împotriva radicalilor liberi

  • activează enzimele producătoare de colagen, reparând țesuturile lezate, delimitând tumora și împiedicând metastazarea celulară

  • inhibă hialuronidaza celulei neopazice responsabilă de metastazare

  • administrată în doze mari are efect pro-oxidant, fiind trasformată în peroxid de hidrogen, acesta distrugând selectiv celulele canceroase

  • rol sinergic cu tratamentul alopat chimioterapic și cu ozonoterapia, inhibând procesul de angiogeneză ( stimularea vascularizației de neoformație) ce caracterizează neoplazia

  • inactivează speciile reactive de oxigen (R.O.S.)

  • stimulează apoptoza (moartea) timpurie a celulelor canceroase

  • crește calitatea vieții pacienților oncologici, asemeni ozonoterapiei

  • ameliorează și combate simptomele scorbutului: oboseală, apatie, tulburări de somn, inapetență

  1. Terapii ortomoleculare – echilibrarea minerala și cu vitamine a organismului afectat de boli cronice este foarte importantă în procesul vindecării. De aceea, în urma stabilirii deficitului de vitamine, minerale și de aminoacizi esențiali, efectuăm corecția necesară, folosind produse sigure, de proveniență organică

  1. Perfuzii cu vitamina C în doze mari

  2. Perfuzii cu vitamine

  3. tratamente cu minerale

  4. perfuzii cu aminoacizi

  1. Detoxifiere

  1. Hidrocolonoterapia

  Sănătate și frumusețe prin detoxifierea colonului. Arați bine, te simți bine!

  Hidrocolonoterapia- metodă modernă de detoxifiere, nedureroasă, având rolul de a elimina depozitele dintre pliurile mucoasei colonului responsabile de inflamația permanentă, generatoare de boli autoimune.

  Indicații:

  • detoxifiere, wellness

  • colon iritabil,

  • diskinezii biliare,

  • artrite reactive,

  • tulburări imune

  • prevenirea cancerului de colon și de rect

  Numeroase boli apar pe fondul intoxicării organismului cu toxine provenite din alimentele procesate, care conțin mulți aditivi, din medicamente, din apă și aerul poluat, din cosmeticele și detergenții pe care îi folosim. Cea mai mare cantitate de toxine se acumulează în colon.

  Asociată cu ozonoterapia, hidrocolonoterapia conduce la rezultate senzationale, rezolvând în cele mai multe cazuri problema colonului iritabil și a afecțiunilor artritice (“durerilor de oase” ), prevenind apariția cancerului de colon

  1. Sauna cu ozon – Terapie transdermală cu ozon are multiple efecte terapeutice complexe, eficiente și sigure. În perioada ședinței de saună cu ozon, se pot asocia și aromoterapia, cromoterapia, meloterapia, precum și terapia cu infraroșu și hidroterapia.

  Se folosește cu rezultate benefice în cazul persoanelor fără nicio problemă de sănătate : detoxifiere, pierderea în greutate, relaxare psihică și fizică, imbunătățtirea calității pielii (celulită, vergeturi, luminozitate, elasticitate), creșterea imunității, stimularea și imbunătățirea circulatției sanguine, dar și în cazul persoanelor cu diferite afecțiuni și simptome osteoarticulare și musculare, circulatorii, metabolice, boli autoimune, afecțiuni ale pielii, afecțiuni respiratorii. Beneficiile saunei cu ozon:

  • intensifică circulația sangvină;

  • crește saturația în oxigen a sângelui;

  • scade vâscozitatea sângelui;

  • determină activarea vaselor sangvine de rezervă ale organismului;

  • stimulează eliberarea enzimelor antioxidante (glutathion, catalază și dismutază) , astfel că se produce un efect mai ridicat de protecție celulară și de eliminare a radicalilor liberi ;

  • celulele anormale (bacterii, fungi, protozoare) nu conțin enzime antioxidante și astfel sunt predispuse la oxidare și distrugere

  • crește imunitatea organismului.

  1. Analiza minerală tisulară(AMT) + echilibrare minerală și metabolică

  AMT este una dintre cele mai moderne, complete și neinvazive metode de laborator pentru evaluarea stării de sănătate a unui pacient

  • metodă ultramodernă de diagnostic, neinvazivă, pusă la punct de NASA având la baza spectrofotometria cu absorbție atomică

  • nivelurile mineralelor din firul de păr se corelează foarte bine cu cele din țesuturile organismului.

  • evaluează cele mai importante 36 de minerale din organism: 30 esențiale pentru sănătate și 6 toxice

  • depistează intoxicațiile  cronice, ce nu pot fi descoperite prin analiza sangvină 

  • obiectivează stress-ul și tratează individual, în funcție de metabolismul energetic

  • elaborarea unei strategii nutriționale strict individualizate,

  •  recomandarea unei scheme cu integratori (vitamine + minerale + extracte din plante), conform necesităților particulare ale pacientului.

  Principalele diferențe față de analizele de sânge:

  •  profilul metabolic (hiper sau hipo oxidant)

  •  apartenenţa la parasimpaticotonie sau simpaticotonie

  •  activiatea glandei tiroide, paratiroide, suprareanale

  •  metabolismul calciului, sodiului, potasiului, fosforului şi al altor minerale la nivelul țesuturilor

  •  evaluarea metabolismului glucidic și a carențelor minerale

  •  evaluarea funcţiei sistemului imun

  •  intoxicaţii cronice cu metale grele (aluminiu, mercur, plumb, cadmiu, arsenic, beriliu)

  Putem fi contactați prin

  contact@sanatatecuozon.ro

   0751.372.663

  Adresa cabinet: Str. Domneasca nr. 118, Galati

  Program de lucru

  Luni: 12:00-19:00

  Marti: 12:00-19:00

  Miercuri:09:00-14:00

  Joi:12:00-19:00

  Vineri:09:00-14:00

  Sambata - Duminica si sarbatori legale: Inchis